Hirlevél

2016. február 26., péntek

Munka mint olyan kialakulása.

Folytatás!

Tehát folytatva az előző blogbejegyzést, ki is találta ki a munkát, hogyan is alakult ki a munka. Mi a fészkes fenéért kell nekünk dolgozni?
Amint erről szó volt, már az ősember idejében dolgozni kellett. Szóval dolgozott az ősember is, hisz a vadászat az munka volt, az ma is. Majd fejlesztette eszközeit, bunkós botot talált ki, a vesszőt hegyesített, különböző használatra. Megoldotta először két tárgy összedörzsölésével a tűzgyújtás lehetőségét.
Majd a tűz gyújtás elérésével, és általánossá válásával elkezdték a kezdetleges  eszközeik, edényeik készítését.

Így már könnyebben vadásztak, halásztak. Kezdték megsütni az ételüket, melegedtek a tűznél. Nos ugye a tűzgyújtás lehetőségét is egy ember találta meg, még ha nem is tudjuk ki Ő. A többiek átvették, megtanulták. Könnyebbé vált az életük, az az ember aki kísérletezett, hogy sikerüljön, kiemelkedett tudásával a többi közül, használta az eszét. A többiek már nem csak a legjobb vadászra tekintettek szinte Istenként, ezáltal már nem csak a legerősebb ember volt az akiért versenghettek a nők, hogy az Ő gyerekük is erős legyen, hanem már az okosért is lehetett versengeni. Mert ugye a tűz gyújtás megtanulásával, egyre több mindenre rájöttek elődeink, és aki gondolkodott, javakat, eszközöket állított elő, nos az okos volt, annak dicsőség volt gyermeket szülni, és tovább örökíteni az apai észt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése