Hirlevél

2016. március 7., hétfő

Munka mint olyan kialakulása folytatás

Folytassuk, hogyan is alakult ki a munka!

Ott tartottunk, hogy feltalálták eleink a tűzgyújtás lehetőségét, és így már nem csak ügyes, erős vadász volt a férfi, hanem okos, és az eszéért is lehetett tovább örökíteni a génjeit. Az nők, már nem csak a legerősebb vadászt akarták párjuknak, hanem volt aki az okosabbat választotta.
A tűzgyújtási képesség után, elkezdték a szerszámok, edények készítését. Természetesen sok - sok évszázad telt el evvel a fejlődési szakasszal. És még mindig vándoroltak, sok - sok kilométert tettek meg élelem után menve, kutatva.

Majd egyszer csak elkezdtek letelepedni, földet művelni, és állatokat tenyészteni. Ekkor már nem vándoroltak sok száz kilométert az élelem után, hanem helyben tenyésztették, termelték. Már nem fenyegette a vadászt, vadászokat az a veszély, hogy nem térnek haza, mert a mamut megöli őket. Viszont más kihívások elé állította őket az élet. A letelepedett életforma újabbnál - újabb feladat elé állította őket, a nőket, asszonyokat, és a férfiakat egyaránt. És bizony ezeknek a kihívásoknak meg kellett felelni, és meg is feleltek. Meglátjuk hogyan

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése