Hirlevél

2016. április 26., kedd

Álláskeresés képzés önképzés

Sokan keresnek még mindig az interneten is állást. Azt nem értem igazán, miért nem tudják emberek megérteni, hogy az az időszak amikor állás volt, az elmúlt. Ma ha megígérik is, hogy állást adnak, az csak munka. Miért? Mert a nagy része nem jelent be, ami csak betegség esetén derül ki. Ilyen még az egyenruhásoknál is előfordult.
Viszont munka, pénzkereseti lehetőség az van. Dolgozni kell, önképezni magad és pénzt keresni. Végül is mi kell, mivel adnak a közértbe dolgokat? Az álláért vagy pénzért?

Egyébként is mi az állás? A nevében is benne van. Állás, egyhelyben állás, nincs fejlődés.
Persze van bejelentett munka. Kell a társadalombiztosítás, no meg a nyugdíj, ha még kifizetik.
Többet érsz akkor, ha folyamatosan képzed magad, felkészülsz a változásra, vagy akár magad vagy a változás. Ma a hagyományos szakmák egy jó része elavult, megszűnőben van. Van ami már meg is szünt, nem képeznek új embereket rá, és persze vannak a hiányszakmák, amik eredetileg megszünni látszottak, de szükség van rájuk.

Nos ez számodra jó lehet. Van azért egy rossz hírem számodra. Ezeknél a szakmáknál is van fejlődés, (új anyag, gép, berendezés, technológia, stb.) amikkel lépést kell tartanod, mert ugyanis elavult tudásod nem kifizetődő a cégnek, így te sem leszel az, és elküldenek, elküldhetnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése