Hirlevél

2016. június 11., szombat

Alanyi jogon járó jövedelem!

Magyarországon is felmerült, hogy járjon alanyi jogon minden Magyar állampolgárnak valamennyi jövedelem. Ez biztosan sokan szeretnék. Nagyon is eltudnák viselni, hogy munka nélkül jövedelemhez jussanak. Én a magam részéről teljesen átalakítanám még a munkanélküli segélyezést, a nem öregségi nyugdíj rendszert is. Mert véleményem szerint, aki valamit tanult az életében, az arról ha egyáltalán megtanulta tud beszélni, oktatni is tudja. Magyarán megszervezném, és hasznosítanám az emberek tudását, és természetesen azt meg is fizetném.

Szerintem köztudott, hogy Svájcban népszavazást tartottak erről a kérdésről, mármint arról, hogy járjon - e minden Svéd állampolgárnak alapjövedelem.
Hát elutasították a Svájci polgárok ezt az eszement ötletet. Ők azt mondták, hogy ne kapjanak az ingyenélők alapból pénzt.
Hogyan is nézett volna ez ki? Mivel minden más juttatás megszűnt volna, egy nagy részét a befizetett társadalom biztosítási járulékok fedezték volna. Persze mindez attól függően, mennyien lettek volna hajlandóak dolgozni, és ezáltal befizetni. Mi van akkor ha nagyon kevesen?

A többi részét a kormánynak adóemeléssel, illetve kiadás csökkentéssel kellett volna előteremteni. Nos itt is felmerül a kérdés, adót hogy emel, ha nincs aki dolgozzon, vagy nagyon kevesen dolgoznak, termelnek.
Továbbá még azért is szavazták le a bölcs svájci polgárok, mert attól tartottak joggal, hogy lassul a gazdaságuk, sőt.........

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése