Hirlevél

2016. június 26., vasárnap

Munka kereslet - kínálat.

A facebook csoportok között tallózva, az egyéb hirdetési portálokat átnézve, az állásbörzék tapasztalatait is feldolgozva, arra tényre leltem, hogy igen sok az álláskínálat. Vannak területek, ahol kifejezetten munkaerő hiány van. De ez nem jelenti azt, hogy nem kell felkészülni arra, hogy eladd magad a munkaerő piacon. Számtalan esetben azért nem kerül felvételre egy jó szakember, mert az önéletrajza, a kísérő levele alapján abszolút átlagosnak, vagy átlag alattinak látszik a tudása. Nem érződik semmi féle motiváltság rajta. Jobb esetben valami pozitívumot megmutatsz magadból, és amikor a felvételi beszélgetésre kerül sor, akkor leblokkolsz. Nem készülsz fel a legalapvetőbb kérdésekre sem. Vagy esetleg nem is ismered igazán önmagad.

Csak azt szeretném tudni, akkor, hogy a fészkes fenébe várod el, attól az ismeretlen embertől, vagy emberektől, akik felvételiztetnek, hogy bízzanak benned? Felvegyenek úgy, hogy te magad sem vagy tisztában az értékeiddel, no meg a hibáiddal. Tulajdonképpen a hibáival több ember van tisztában, mint az értékeivel, és ez egy felvétel esetén nagyon nagy hátrány. Gondolj bele!!! Egy cég nem "hibás" emberbe akar beruházni, hanem szakembert, számára jó, dolgozó embert akar felvenni, aki profitot termel. Te is ezt akarnád fordított esetben. Az sem mindegy, sőt legalább olyan fontos, hanem fontosabb mint a szakmai tudásod, hogy milyen ember vagy. Mennyire vagy együttműködő, probléma megoldó.

Mert ugyanis a legkevésbé sincs szüksége egyetlen egy cégnek sem olyan emberre, aki a problémát létrehozza, nem pedig megoldja. És ez legyen akár szakmai, akár emberi. Mert hiszen a problémát létrehozó emberrel nem fejlődik a cég, nem lehet jól együttműködni. Hátráltatja a cég előrehaladását, sőt visszafelé viszi. Ha több ilyen dolgozó van, akár csődbe is juttathatja a céget.

Folytatás következik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése