Hirlevél

2016. május 8., vasárnap

Hogyan viselkedj a munkahelyeden.

Először is tisztázzuk, a munkahelyedre dolgozni jársz, nem pedig kvaterkázni..Ez persze nem jelenti azt, hogy kukán, kedvetlenül robotolj, mert abba semmi köszönet nincs. Viszont kerüld a malac vicceket, a személyeskedő vicceket, beszólásokat. Vagy ha ezt nem teszed meg, akár azért mert nem tudod, vagy akár azért mert nem akarod, akkor te is számíts rá, hogy megtalálnak ilyennel, és ne csak, hogy tűrd el, ne sértődj meg, hanem vágjál jó pofát hozzá, és gondolj arra, hogy te is ezt csinálod.
Továbbá ne akard senkire rákényszeríteni, a magánéleted, gondjaid, problémáid hallgatását, főleg ne várd el senkitől, hogy megoldja helyetted. Mindenkinek van elég sajátja is. Vedd tudomásul, hogy mindenki, így te is saját magad idézted elő a döntéseiddel azt ami ma megélsz, ne akard a másik vállára rakni a te terhedet.

Szintén kerüld a politizálást, ne akard a vallási, sport, és egyéb hitedre téríteni a munkatársaidat. A munkahely aztán végképp nem erre való. Arra is figyelj oda, ha dohányos vagy, hogy nem csak neked jár a pihenő, azért mert neked van egy szenvedélyed, hanem annak is akinek nincs, vagy pedig türtőztesd magad te is, és ne gyújts rá. Igyekezz a másik embert ne kritizálni, a háta mögött kibeszélni, vagy előtte rá vonatkozó célzásokat tenni. Azt már a legtöbb ember tudja, ha nekem valaki beszél a másikról a háta mögött, vagy célzásokat tesz a másikra, akkor rám is fog, vagy engem is kibeszél. Ha így viselkedsz ne csodálkozz, amikor először eltávolodnak tőled, később kikezdenek, kiutálnak, majd elérik, hogy eltávolítsanak a cégtől. Mert ma már nem elég jó szakembernek lenni, emberi követelmények is vannak.
Pláne gond ez számodra, ha nem vagy kiemelkedő szakember sem.

Most szerintem ezzel a bejegyzéssel választ adtam arra a kérdésre, miért távolítanak el, oly sok embert, még a próbaidő alatt. Meg arra is, hogy miért vezették be a cégek, az anyagiakon túl, a munkatársi promóciót, ami azt jelenti, hogy jutalmazzák azokat a kollégákat, akik a megfelelő pozícióra megfelelő tudású, és szemléletű embert ajánlanak. Az anyagi része pedig a hirdetés magas költsége.
Persze ezt még lehet, sőt a saját jól felfogott érdekedben kell is folytatni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése