Hirlevél

2016. május 17., kedd

Manapság sokszor összekeverik a vállalkozót a kapitalistával.

A vállalkozó egy szervezetet hoz létre, hogy termeljen vagy szolgáltasson. Míg a kapitalista pénzt termeltet pénzzel. Ez egyébként a legnagyobb bukás, amit csak el lehet képzelni. A pénzt meg lehet termelni a levegőből is. De ez még nem minden esetben jelenti azt, hogy pénzt használj a pénztermeléshez.  Az egyik ilyen formája a kamat. Adsz egy kis összeget, vagy nagyobbat kölcsön, és kamatot kérsz érte. Ez azt jelenti, hogy a pénz termelt pénzt. Ma azért ilyen kevés a pénze embereknek, és azért ilyen nehéz megszerezni, mert kevés a termelő ember, és sokakat kell eltartani. Itt kell erőre bocsájtanom, a félre értések érdekében, nem a politikusokra, és még csak nem is az úgynevezett holdudvarukra gondoltam. Még ha igaz is lenne, hogy őket el kell tartani, elenyésző kisebbség a többihez képest. Mert végül is kik is az eltartottak?

Mind azon emberek összessége, akik nem végeznek aktív munkát, és bármilyen támogatás formájában jövedelemhez, pénzhez jutnak. A nem termelő emberek, nehezítik a többek munkáját, és akadályozzák a fejlődést. Bárki tud termelni, akár az író, a tanár, építész, orvos, aki értéket állít elő. Akár ember az embert segítve, akár konkrét terméket, szolgáltatást. Tehát fontos értened, nem a vállalkozókkal van a baj, akik létrehoztak egy szervezetet, és működtetik azt. Még csak nem is az ez által meggazdagodott emberekkel. Az igazi baj, azokkal a kapitalistákkal van, akik kizárólag pénzt használnak fel a több pénz létrehozásának az érdekében, és semmilyen értékteremtő termelés nincs a háttérben. Láthatod a reklámokból, amik biztatnak az áloméletre, de ezek a pénzemberek gondoskodnak róla, hogy csak álmodozz.

Hiszen nem fizetnek meg, és az adórendszer is azt bünteti, aki termel. Ez maga a kapitalizmus. A levegőből úgy teremthetsz pénzt, hogy nagyon értékes dolgot adsz másoknak. A bankot pedig pénzmozgatásra használd, ne ott tartsd. Hitelt pedig jó hitelt vegyél fel, ne rosszra. Minden hitel rossz, amelyik fogyasztásra van, nem termelésre. Ez az adósságcsapda, ugyanis az átlag ember nem azért vesz fel hitelt, hogy valamilyen formában termeljen, termeltessen. Hanem különböző használati, fogyasztási eszközre. Ilyen az a lakás is, amiben Te laksz. Ezek a dolgok nem pénzt tesznek a zsebedbe, hanem kivesznek belőle, a havi rezsivel. Ezt természetesen egyetlen egy bank sem fogja neked elmondani, mert nem érdekük. De a bankok által finanszírozott kormányoknak sem.

Hiszen ma csak egyetlen egy ország van, amelyiket nem a bankok tartanak fenn. És ez az ország nem az USA, nem is valamelyik Európai állam, de még csak nem is gazdag közel keleti államról beszélünk. Izland az amelyik összefogott, és jelenleg nincs államadóssága, tehát független a bankoktól

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése